WhY WE mUst PRAY?THink About It & gEt tHE ANswer here.....Rahsia Sujud : Perkembangan Otak

ASSALAMUALAIKUM sume..erm,msti anda sume nak tau knape kiter msti solat kan??sy juz copy n msukkan dlam blog sy..untk ttapan umum dan anda sume termasuk diri saya yang dpat mengetahui yg solat tu sngat pnting..peringatan untk diri sy juga sbab sy pun seorang mnusia jugak,ad slah slap dan sy hrap sngat yg Allah ampunkan dosa sy jika ad ksilapan yg sy lakukan..amin..Persatuan Islam Kebangsaan Malaysia (MICNA) Jordan mengenal pasti sesiapa yang tidak menunaikan sembahyang maka otaknya tidak dapat menerima darah secukupnya untuk berfungsi secara sempurna.

Jurucakap MICNA Jordan berkata, ini bererti darah tidak akan memasuki urat saraf di dalam otak manusia melainkan ketika seseorang itu
sujud ketika solat.

Di dalam Majalah Buletin Bulanan MICNA, jurucakap persatuan ini membuat kenyataan bahawa;

"Darah akan memasuki bahagian urat tersebut mengikut kadar solat yang telah diwajibkan oleh Islam".

Ini diakui sendiri oleh seorang doktor neurologi di Amerika Syarikat yang telah memeluk Islam kerana beberapa keajaiban di dalam penyelidikannya itu. Doktor tersebut mendapati dalam kajiannya urat pada saraf manusia memerlukan darah untuk beberapa
sukatan tertentu sahaja.

Doktor neurologi tersebut tertarik untuk memeluk Islam semasa membuat kajian saraf yang dilakukan, iaitu terdapat beberapa urat saraf di dalam otak manusia tidak dimasuki darah walaupun sepatutnya setiap inci otak manusia memerlukan darah yang secukupnya untuk berfungsi secara normal.

Kini doktor tersebut memeluk Islam dan beliau telah membuka sebuah klinik yang bertemakan
"Perubatan melalui- Al-Quran". Beliau juga membuat ubat-ubatan berdasarkan kajian melalui Al-Quran dan Hadis Nabawi. Di antara kaedah yang digunakan termasuklah berpuasa, madu lebah, biji hitam (black Seed).

Manusia yang tidak bersembahyang apatah lagi yang bukan Islam, walaupun akal mereka berfungsi secara normal tetapi sebenarnya mereka akan hilang pertimbangan apabila membuat keputusan secara normal.

Justeru itu, tidak hairan ada di antara manusia kadang-kadang tidak segan silu untuk melakukan perkara bertentangan dengan fitrah kejadiannya walaupun akal mereka mengetahui perkara yang akan dilakukan adalah salah.


so...bersame2 lah kiter mnjage solat kerana setiap perbuatan dalam solat itu mempunyai hikmahnya yang tersendiri..di dalam bacaan solat tu mempunyai doa,kalimah syahadah dan lain2..

~MEnJAGe HAti MeNGunDUr DiRi Dahulu~

Comments

Popular Posts